روز گذشته نمايندگان ملت ايران در مجلس شوراي اسلامي در راستاي حفظ دستاوردهاي هسته اي و همچنين تداوم عزت ايرانيان طرحي را به تصويب رساندند که به موجب آن با هرگونه زياده خواهي غربي ها در مذاکرات هسته اي مقابله خواهد کرد.
به گزارش
سلام لردگان، نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در نشست علني صبح روزگذشته (يکشنبه) پارلمان کليات طرح الزام دولت به حفظ حقوق و دستاوردهاي هستهاي را با رأي بالايي به تصويب رساندند.
علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي نيز پيش از تصويب کليات در سخنان کوتاهي، اظهار داشت: از صبح امروز نمايندگان مجلس در حال تهيه ماده واحدهاي بودند تا اصلاحات لازم براي باز بودن دست تيم مذاکرهکننده هستهاي و تأييد مقام معظم رهبري و شورايعالي امنيت ملي لحاظ شود.
وي از اين مجموعه تلاش براي تهيه ماده واحده به عنوان تلاشي موفق ياد کرد و به قرائت ماده واحده پرداخت.
نمايندگان که "طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهاي هسته اي ايران"را به تصويب رساندند خواسته هايي را از تيم مذاکره کننده هسته اي دارند که در زير به طور شفاف بيان کرده اند:
مجلس اجازه توافق خارج از کليات طرح هسته اي را نمي دهد
احمد توکلي، نماينده مردم تهران در مجلس، در گفتگو با ايلام بيدار در رابطه با تصويب کليات طرح الزام دولت به حفظ حقوق هستهاي اظهار کرد: زحماتي که دولت در اين دو سال کشيده نتيجه زحمات چندين ساله ملت ايران در موضوع هسته اي را نيز شامل مي شود و تلاش شده تا به ثمر بنشيند، لازمه آن اين است که قرارداد قابل قبولي امضا شود.
وي گفت: در اين راستا توافقي قابل قبول است که حداقل چند مشخصه مهم را که باعث اعتلاي جمهوري اسلامي شود را دارا باشد.
نماينده مردم تهران در مجلس افزود: يکي از اين مشخصه ها اين است که تحريم هاي ظالمانه اي که بر ايران تحميل شده يکجا برداشته شود.
توکلي ادامه داد: دومين مشخصه مهم اين است که هيچ محدوديتي براي کسب دانش و فناوري صلحآميز هستهاي و تحقيق و توسعه پذيرفتني نيست.
اين نماينده مجلس سومين مشخصه مهم را کم کردن زياده خواهي هاي طرف مقابل در مذاکرات عنوان کرد و گفت: آژانس بينالمللي انرژي اتمي در چارچوب توافقنامه پادمان مجاز به انجام نظارتهاي متعارف از سايتهاي هستهاي است.
وي خاطرنشان کرد: اينکه به بهانه هسته اي از مراکز نظامي بازجويي کنند مورد قبول نيست و در اين زمينه هيچ ملت عاقلي به دشمنان خود اجازه نمي دهد که از اسرار نظامي آنان با اجازه خودشان مطلع شوند.
نماينده مردم تهران در مجلس با بيان اينکه اين سه مشخصه حداقل هايي است که بايد مورد لحاظ قرار گيرد، اضافه کرد: نمايندگان نيز با تصويب کليات طرح الزام دولت به حفظ حقوق هستهاي بدنبال همين موضوع بودند.
توکلي با تأکيد بر اينکه مجلس اجازه توافق بد را نمي دهد، بيان کرد: اينکه فلان مقام در رابطه با هر کدام از اين بندهاي کليات موضوعي خارج از آن صحبت و يا اقدامي نمايد، مجلس اين اجازه را نخواهد داد.
با تمام توان از "طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهاي هسته اي" حمايت مي کنيم/گزاره برگ ملي هسته اي را امضا خواهم کرد
حبيب آقاجري نماينده مردم ماهشهر از تيم مذاکره کننده هسته اي خواست در چارچوب خطوط قرمز حرکت کنند.
وي با اشاره به"طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهاي هسته اي" در مجلس گفت:از هر اقدامي که در راستاي تقويت مواضع جمهوري اسلامي ايران در جهت پاسداري از حقوق هسته اي باشد با تمام توان حمايت و پشتيباني مي کنم.
وي ادامه داد:اعتقاد دارم امروز موضوع هسته اي يکي از مسائل مهم و کلاني است که بر اساس فرمايشات مقام معظم رهبري براي بر روي آن تاکيد کرد و يک ذره هم کوتاه نيامد.
آقاجري تصريح کرد:خانواده هاي شهدا و همه مردم ايران خواستار حقوق هسته اي آن هم با کمال عزت و افتخار هستند لذا من هم هم مثل ساير مردم گزاره برگ هسته اي را امضا خواهم کرد.
تصويب کليات طرح الزام دولت به حفظ حقوق هستهاي بهترين امتياز و برتري مذاکره کنندگان است
سلطاني صبور نماينده مردم رزن با اشاره به تصويب طرح حفظ حقوق هسته اي در مجلس اين مصوبه را نشان دهنده ي عزم قاطع مجلس و اقتدار نمايندگان در حمايت و پشتيباني از حقوق هسته اي کشور دانست.
وي اضافه کرد:اين طرح عزم مذاکره کنندگان را جدي تر و محکم تر خواهد کرد. از اين پس دست آنها را در ميز مذاکره پربارتر خواهد بود.
وي با بيان اينکه اين طرح در مجلس مخالفي نداشت ادامه داد:در اين طرح فقط در برخي واژه ها و عبارتها ميان نمايندگان اختلاف نظر وجود داشت که آن هم براي تداخل نداشتن در اختيارات رهبري بود.
سلطاني تصريح کرد:اينک تيم مذاکره کنندگان با پشتوانه ي اين طرح با اقتدار در برابر تيم مقابل قرار خواهند داشت و مطالبه ي ملي که توسط نمايندگان تصويب شد پشتگرمي و بهترين امتياز براي تيم مذاکره کنندگان است.
موارد مطرح شده در طرح “الزام دولت به حفظ دستاوردهاي هسته اي” پشتيبان خطوط قرمز است/ طرف مقابل بايد مواضع جمهوري اسلامي را بداند
علي مروي رييس کميسيون انرژي مجلس در گفتگو با “ناب نيوز” در رابطه با طرح “الزام دولت به حفظ دستاوردهاي هسته اي” که روز گذشته در مجلس به تصويب رسيده است، ابراز کرد: در اين طرح تمام نکات اصلي موردنظر رهبري، مجلس و دولت آورده شده است اما جزييات بيشتر آن، سه شنبه مطرح خواهد شد.
رييس کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي در ادامه به بيان نقاط مثبت طرح تصويب شده پرداخت و تصريح کرد: از مهم ترين نکات مطرح شده در طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهاي هسته اي، لغو کامل و يک جاي تحريم ها همزمان با توافق ،امکان تحقيق و توسعه نيروگاه هاي هسته اي، عدم امکان بازرسي از مراکز نظامي و مصاحبه و مذاکره با دانشمندان هسته اي مي باشد.
وي تاکيد کرد: موارد تصويب شده در اين طرح، مي تواند از آنچه که به عنوان خطوط قرمز مطرح است ، پشتيباني کند و راه مذاکرات را هموار کند تا تيم هسته اي ايران با قوت بيشتري مسائل را پيش ببرند.
مروي در پايان خاطرنشان کرد: طرف مقابل بايد مواضع جمهوري اسلامي را بداند و در نظر داشته باشد که همه از جمله دولت و مردم ايران، بر مسائل مدنظر رهبري متفق القول هستند.
دولت مجاز به ايجاد دسترسيهاي مديريتشده به مراکز غيرنظامي نيست/هرگونه متني که در آن تحريمها ادامه يابد موردقبول مجلس نخواهد بود
جواد کريمي قدوسي، عضو کميسيون امنيت ملي مجلس شوراي اسلامي گفتگو با خبرنگار صبح توس در خصوص طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهاي هستهاي با بيان اينکه مجلس امروز موفق شد بعد از نزديک به دو سال نظرات خود را که بهصورت تذکر، سؤال، بيانيه و نطق بود را تبديل به ماده واحدهاي نمايد و با اجماع به تصويب رسيد گفت: روز سهشنبه وارد جزئيات ميشويم و براي بررسي به شوراي نگهبان ارجاع ميشود که پس از گرفتن تائيديه به قانون تبديل خواهد شد.
به گفته کريمي، در اين ماده واحده نمايندگان اتفاقنظر بر روي حفظ خطوط قرمز جمهوري اسلامي ايران و رعايت الزامات توسط دولت در توافق اتفاق نظر داشتند.
کريمي قدوسي بيان داشت: يکي از الزامات اين بود که در روز توافق، تحريمها بهصورت يکجا و يکپارچه شامل همه تحريمها برداشته شود و هرگونه متني که در آن تحريمها ادامه يابد موردقبول مجلس نخواهد بود.
وي با اشاره به درخواست دسترسي به مراکز نظامي ايران، تأکيد کرد: دسترسي به دانشمندان و اسناد مرتبط به دانش هستهاي جزو خط قرمزهاي پررنگ و شفاف بوده و بههيچوجه بازرسان مجاز نيستند به آنها دسترسي داشته باشند.
عضو کميسيون امنيت ملي مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان کرد: دولت نيز مجاز به ايجاد دسترسيهاي مديريتشده به مراکز غيرنظامي نيست.
کريمي قدوسي بابيان اينکه ايران در بحث تحقيق و توسعه هستهاي به هيچوجه محدوديت نبايد داشته باشد، بيان داشت: بر اساس قانون ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسي که تأکيد دارد، تمامي موافقتنامهها و پروتکلها بايد به تصويب مجلس برسد، دولت موظف است توافق را به مجلس بفرستد.
وي ادامه داد: دولت بايد در قالب لايحه اي توافق هستهاي را به مجلس ارائه کرده، مجلس نيز الزامات را بررسي مي نمايد.
به گفته کريمي، مجلس شوراي اسلامي لايحه دولت را از منظر شبهه سياسي، تسلط نفوس و اموال ملت و از بين رفتن استقلال کشور را بررسي ميکند، اگر مطابق با قانون اساسي بود قابلاجراست.
وي در انتها بيان داشت: پس از تصويب قانون، دولت بايد مرتباً فعاليت خود را گزارش دهد، البته چند گزينه ديگر براي حذف و اضافه در روز سهشنبه مطرح خواهد شد.
تصويب طرح هسته اي نشان از همدلي گروه هاي سياسي مجلس است/طرح مجلس پشتوانه تيم مذاکره کننده است
محمد رضا پور ابراهيمي نائب رئيس کميسيون اقتصادي مجلس در گفت و گو با " بوتيا " در رابطه با تصويب کليات طرح هسته اي در مجلس شوراي اسلامي گفت: با توجه به موضوعات مهم هسته اي که در بحث مذاکرات پيگيري مي شوند و دغدغه هايي که نمايندگان مجلس در اين زمينه داشتند به بررسي اين موضوع پرداختيم.
طرح هسته اي مجلس دولت را مقيد مي کند که چارچوب ها را رعايت کند
نائب رئيس کميسيون اقتصادي مجلس در ادامه بيان کرد: در خصوص اين موضوعات در مجلس هم جلسات غير علني تشکيل شد و هم جلساتي در کميسيون هاي تخصصي برگزار شد که بتوانيم اين دغدغه و نگراني هايي که لازم است پوشش داده شود و دولت را مقيد کند در قالب قانون و مقرراتي که در چارچوب آن ها ادامه بحث مذاکرات را دنبال کند، به شکلي مد نظر قرار دهيم.
پور ابراهيمي تصريح کرد: اخيرا در بحثي چون بازجويي از مراکز نظامي و دانشمندان هسته اي ايران که از طرف آمريکايي ها مطرح شد و جزء خطوط قرمز ملت ايران محسوب مي شود، حساسيت هاي مجلس را در موضوع مذاکرات هسته اي افزايش داد و اين مسئله به شکلي مد نطر نمايندگان قرار گرفت تا بتوانيم آنچه را که به عنوان محدوديت ها و خط قرمز مذاکرات است تغيير دهيم.
اجازه بازرسي از مراکز هسته اي در اين طرح داده شده است
وي با بيان اينکه در اين طرح به چارچوب هاي تعين شده از سوي مقام معظم رهبري اشاره شده است عنوان کرد: در اين طرح پيشنهادي که روز گذشته کليات آن به تصويب رسيد مواردي مد نظر قرار گرفته است که بر اساس پروتکل الحاقي به طرف هاي مقابل اجازه بازرسي از محدوده هايي که مربوط به هسته اي است را مي دهيم تا صحت و سقم اطلاعات ما را بررسي کنند.
عدم اجازه بازرسي از مراکز نظامي و دانشمندان هسته اي از نقاط قوت اين طرح است
نائب رئيس کميسيون اقتصادي مجلس افزود: در اين طرح موضوع بازرسي از مراکز نظامي کشور را داريم که هيچ گونه اجازه و دسترسي به مناطق نظامي کشورمان را در اختيار بيگانگان نخواهيم داد و تسريع در اين مسئله، در طرح نمايندگان مد نظر قرار گرفته است.
پور ابراهيمي عدم اجازه براي بازرسي از دانشمندان هسته اي را به عنوان يکي از نقاط قوت اين طرح مطرح کرد و ادامه داد: امکان افزايش توان علمي کشور از محل تحقيق و پژوهش در رابطه با مسائل هسته اي يکي ديگر از موارد مطرح شده در اين طرح است.
اتکاء به تصميمات شوراي عالي امنيت ملي در بحث هسته اي
وي اذعان کرد: شوراي عالي امنيت ملي که به عنوان يک شوراي فرا قوه اي عمل مي کند و رهبر معظم انقلاب به شکلي تمامي ماهيت تصميمات و نگاهشان را در اين شورا مد نظر قرار مي دهند، اتکاء به تصميمات شوراي امنيت ملي در رابطه با بحث هسته اي يکي ديگر از نقاط مثبتي است که در اين طرح به آن اشاره شده است.
تصويب اين طرح نشان از همدلي گروه هاي سياسي مجلس در بحث هسته اي است
اين نماينده مجلس خاطر نشان کرد: چارچوب تعيين شده در اين طرح فضا را فراهم مي کند که بخش زيادي از دغدغه هاي نمايندگان مجلس در خصوص روند مذاکرات که با وجود زياده خواهي هاي آمريکا براي نرسيدن به يک توافق بد وجود دارد را به شکلي مرتفع کنيم.
پور ابراهيمي با اشاره به اينکه اين طرح از فردا در دستور کار صحن علني مجلس قرار مي گيرد تاکيد کرد: اميدواريم اين طرح که با راي قاطع ۹۳ درصد از نمايندگان مجلس که نشان از همراهي و همدلي همه گروه هاي سياسي مجلس در اين زمينه است را فردا به تصويب برسانيم.
طرح مجلس پشتوانه تيم مذاکره کننده است
وي در پايان تصريح کرد: با اين طرح محدوده هاي تصميم گيري دولت را در آستانه جمع بندي که قرار است در خصوص مذاکرات انجام شود به صراحت و شفافيت به نمايندگان مذاکره کننده اعلام مي کنيم که آن ها پشتوانه خوبي داشته باشند تا بتوانند از حقوق هسته اي جمهوري اسلامي دفاع کنند و با اين نگاه تيم مذاکره کننده هسته اي به جهت حفظ منافع جمهوري اسلامي تقويت شود.
طرح مجلس درباره الزام دولت به حفظ دستاوردهاي هسته اي برگشت پذير نيست
ابراهيم کارخانه نماينده مردم همدان در مجلس شوراي اسلامي گفت: دولت و کنگره آمريکا 28 مصوبه ظالمانه عليه جمهوري اسلامي ايران تصويب کرده اند که از اين 28 مصوبه فقط چند مورد آن در رابطه با موضوع هسته اي نيست.
وي اظهار کرد: تيم مذاکره کننده کشورمان بايد در نظر داشته باشد که اگر در تحريمي به حقوق بشر، مباحث اقتصادي و تروريسم هم اشاره شده است بايد آن تحريم ها لغو شود.
رئيس کميته هسته اي مجلس شوراي اسلامي افزود: تيم مذاکره کننده ما بايد درباره لغو يکجاي تحريم ها قدرتمندانه بايستد زيرا واقعاً زياده طلبي آمريکايي ها پاياني ندارد و بايد محکم و قدرتمند مقابل آنها ايستاد.
وي درباره تصويب طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهاي هسته اي در مجلس گفت: طرحي که با 199 راي مثبت نمايندگان مجلس درباره الزام دولت به حفظ دستاوردهاي هسته اي تصويب شده است برگشت پذير نخواهد بود.
کارخانه اظهار کرد: اگر تمامي تحريم ها اعم از تحريم هاي شوراي امنيت سازمان ملل، کنگره آمريکا و اتحاديه اروپا لغو نشود، مذاکرات هسته اي هيچ فايده اي نخواهد داشت.
وي افزود: اگر در مذاکرات گذشته با نرمش قهرمانانه با کشورهاي 1+5 برخورد مي کرديم امروز با مقاومت قهرمانانه از حقوق مشروع خود دفاع خواهيم کرد.
طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهايهسته ايدر راستاي حمايت از تيم مذاکره کننده است/ افزايش قدرت چانه زني با تصويب اين طرح
محمد حسين آصفري عضو کميسيون امنيت مجلس شوراي اسلامي گفت: با اشاره به تصويب طرح الزام دولت به حفظ حقوق و دستاوردهاي هستهاي با رأي بالاي نمايندگان در مجلس بيان داشت: اين طرح در راستاي حمايت از تيم مذاکره کننده است و پاسخي به زياده خواهي هاي طرف هاي غربي است که بدانند اگر از زياده خواهي هاي خود دست برندارد مجلس مسلما تصميمات ديگري خواهد گرفت.
عضو کميسيون امنيت ملي با بيان اينکه اين طرح پشتوانه اي براي تيم هسته اي است تصريح کرد: تصويب اين طرح در راستاي حفظ و صيانت از حقوق هسته ملت ايران است و سبب مي شود نظارت مجلس بر مذاکرات هسته اي افزايش مي يابد.
وي به نکات مثبت اين طرح اشاره کرد وگفت: لغو کامل تحريم ها هم زمان با اجرايي شدن توافق، ادامه فعاليت تحقيق و توسعه هسته اي و عدم بازديد از مراکز نظامي از مهم ترين محمورهاي اين طرح است.
آصفري در پايان با بيان اينکه اين طرح قدرت چانه زني تيم هسته اي را افزايش مي دهد بيان داشت: اين طرح به غرب مي فهماند که ملت ايران توافقي را خواهد پذيرفت که در آن همه حقوق ملت ايران رعايت شود.
پيام طرح کليات هسته اي "عقب نشيني نکردن ايران" از خواسته هايش است
شهباز حسن پور نماينده مردم سيرجان و بردسير در مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با "کرمان۱۴۰۰ " در رابطه با تصويب کليات طرح هسته اي در مجلس شوراي اسلامي گفت : خوشبختانه در جمهوري اسلامي ايران در بحث مذاکرات هسته اي يک وفاق و انسجام کاملي در کشور وجود دارد ، هر چند که مطالبي از زبان برخي افراد شنيده مي شود اما روح حاکم در جامعه حمايت از تيم مذاکره کننده در مجلس بوده است.
نماينده مردم سيرجان و بردسير ادامه داد : با توجه به تاکيدات مقام معظم رهبري در جهت اعلام حمايت از تيم مذاکره کننده که اين افراد فرزندان نظام و انقلاب هستند مجلس شوراي اسلامي احساس کرد که در اين مقطع حساس و سرنوشت ساز انقلاب اسلامي نياز به يک صداي واحد از سوي کليه نماينده هاي مجلس است و ديروز نمايندگان مجلس با بيش از ۹۳ درصد آراء کليات طرح هسته اي را به تصويب رساندند.
وي ادامه داد: در همين راستا هم شب گذشته نشستي بين دولت و مجلس برگزار شد و روساي دو قوه ضمن آرزوي اميدواري براي به نتيجه رسيدن مذاکرات به نفع ملت ايران بر حمايت از تيم مذاکره کننده تاکيد کردند و خواستار يک هماهنگي و انسجام در کشور شدند.
حسن پور در رابطه با تصويب کليات اين طرح هسته اي عنوان کرد : با تصويب اين طرح نوعي اطمينان خاطر براي همه اقشار جامعه ايجاد مي شود که نمايندگان مجلس با چشم باز مذاکرات را رصد مي کنند و يک پيام هم براي تيم مذاکره کننده، هئيت حاکمه آمريکا و گروه ۱+۵ وجود دارد که ما همان طور که با عزت وارد مذاکره شده ايم اين مذاکرات را با اقتدار و عزت به پايان مي بريم و يک قدم از خواسته هاي به حق ملت ايران عقب نشيني نمي کنيم.
اين عضو کميسيون برنامه و بودجه خاطر نشان کرد : تصويب کليات اين طرح در مجلس نوعي هشدار به هيئت حاکمه آمريکايي هاست که نياز مبرم به اين مذاکرات دارند و با درخواست آن ها اين مذاکرات شروع شده است و ما هم به دنبال مذاکره اي با نتيجه برد- برد هستيم.
نماينده مردم سيرجان و بردسير اذعان کرد : از مهم ترين نکات مطرح شده در طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهاي هسته اي، لغو يک جاي تحريم ها ، عدم امکان بازرسي از مراکز نظامي و مصاحبه با دانشمندان هسته اي مي باشد.
وي ابراز داشت: در اين مصوبه اعلام شده است که نظر شوراي عالي امنيت ملي نظر صاحب است و قانون اساسي هم اختيارات خاص را به شوراي عالي امنيت ملي داده است و اين شوراي امنيت هم تا به امروز خوب درخشيده است.
حسن پور در پايان اظهار داشت : احتمال اين که مذاکرات به بعد از ۱۰ تيرماه تمديد شود وجود دارد زيرا ما به دنبال يک توافق همه جانبه هستيم تا بتوانيم همه تحريم ها را به طور کامل برداريم.
کليات طرح هسته ايي به دولت کمک مي کند تا جلوي زياده خواهي غربيها بايستد
حجت الاسلام موسي غضنفرآبادي در گفت و گو با ” زنان کوير ” در رابطه با تصويب کليات طرح هسته ايي مجلس گفت: دولت در اين طرح مکلف شد که دستاوردهاي هسته ايي را حفظ کند.
عضو کميسيون قضايي مجلس شوراي اسلامي در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه جزئيات اين طرح روز سه شنبه توسط نمايندگان مردم در مجلس پيگيري خواهد شد، ادامه داد: لغو همه ي تحريم ها، ادامه ي فعاليت ها و پيشرفت هاي هسته اي همچنين بازرسي از اماکن هسته اي در حدي که به تاييد شوراي عالي امنيت ملي برسد از جمله مصوباتي بوده است که در طرح ” الزام دولت به حفظ دستاوردهاي هسته اي” به تصويب رسيده است.
نماينده ي مردم بم در مجلس افزود: خواسته ي مجلس به عنوان نمايندگان ملت از تيم مذاکره کنندگان ايراني اين است که جلوي زياده خواهي هاي غرب بايستد و تصويب اين طرح به دولت کمک مي کند تا جلوي اين زياده خواهي ها را بگيرد.
وي در پايان گفت: اگر طرف مقابل از زياده خواهي هاي خود دست بردارد مطمئنا به توافق خواهيم رسيد اما سوابق گذشته و رفتار هايي که در طي اين مدت داشتند سبب مي شود که به مذاکرات خوش بين نباشيم.
مجلس را در ريز و درشت مذاکرات قرار نداده اند/13 هزار سانتريفيوژ خود را کم کرده ايم در قبالش چه مي خواهند به ما بدهند؟
صيد عيسي دارايي نماينده مردم انديمشک در مجلس شوراي اسلامي در رابطه با تصويب کليات طرح الزام دولت به حفظ حقوق هستهاي اظهار کرد:مردم به ما نمايندگان راي داده اند تا از حقوق آنها دفاع کنيم.
وي ادامه داد:بايد اين سوال را امروز پرسيد که در بحث هسته اي،کجاي کار هستيم؟ در مناظرات و مصاحبه هاي بين نمايندگان هم مي بينيم که هر کدامشان در خصوص مسائل هسته اي يک حرف مي زند اين نشان دهنده اين است که مجلس را در ريز و درشت مذاکرات قرار نداده اند و اطلاع رساني درستي در اين زمينه صورت نگرفته است.
صيد عيسي دارايي گفت:هرکسي از مذاکرات براي خود يک تفسيري دارد مجلس مي خواهد بداند ما امروز در کجاي کار هستيم تيم مذاکره کننده در حال چه کاري است؟ چه مسائلي را دنبال مي کنند؟
وي ادامه داد:يکي از علل تصويب اين طرح"تصويب کليات طرح الزام دولت به حفظ حقوق هستهاي" اين است که نمايندگان مجلس مي خواهند در مسائل مذاکرات قرار بگيرند و دغدغه هاي مردم را برطرف کنند.
نماينده مردم انديمشک تصريح کرد:همانطور که مجلس سناي امريکا در خصوص پرونده هسته اي ايران، مصوباتي داشته است مجلس هم براي حمايت و پشتيباني از تيم مذاکره کننده دنبال مصوباتي است.
وي اضافه کرد:مجلس ، دولت و مردم، همه در بحث هسته اي يکي هستند و همه دنبال پاسداري از حقوق مسلم کشور هستند.
دارايي گفت:توافق خوب توافقي است که منافع و مصالح مردم در آن در نظر گرفته شود اگر در جايي کم آمدند در جاي ديگر بايد جبران کنند اينگونه نباشد که فقط يک نفر عقب نشيني کند.
وي افزود:اقاي روحاني از روز اول گفتند مذاکرات برد-برد خواهد بود اگر واقعا اين استراتژي پياده شود مي توانيم بگويم تا حدودي خوب است ولي اينکه فکر کنيم اين مذاکره بايد به نفع ما يا طرف مقابل باشد شدني نيست نبايد بگذاريم در جاهايي حقوقمان ضايع شود.
نماينده مردم انديمشک تصريح کرد:اگر 13 هزار سانتريفيوژ خود را کم کرده ايم در قبالش چه چيز مي خواهند به ما بدهند؟ بايد لااقل به سرعت تحريم ها برداشته شود دارايي هاي ايران را که بلوکه کرده اند بايد پس دهند.
وي افزود:همان لحظه اي که امضا مي کنند 13 هزار سانتريفيوژ کم شود همان لحظه هم بايد تحريم ها برداشته شود.
دارايي تاکيد کرد:موقعي که اينها بحث نظارت را پيش مي کشند حق ندارند از هرکجا که دلشان مي خواهد بازرسي کنند اين حرف حرف مردودي است نمي توانند اين کار مي کنند آن سايت هايي که در مذاکرات مطرح است را مي توانند نظارتي داشته باشند ولي اينکه هرجا دلشان مي خواهد را بازرسي کنند اين کار شدني نيست.
وي اضافه کرد:مذاکره خوب مذاکره اي است که طرفين راضي باشند مردم راضي باشند توافقنامه شفاف باشد و مردم در ريز جزئيات آن قرار بگيرند مردم احساس نکنند حقشان ضايع شده است تا نگراني هاي امروز در خيابان ها در خصوص مذاکرات بين مردم مطرح نشود.
دارايي در پايان گفت:مردم خواهان عقب نشيني نيستند مردم خواستار مذاکره واقعي هستند وقتي يکي زور بگويد و شمشمير خود را بالاي سر تيم مذاکره بگيرد و تهديد کند ما گزينه نظامي روي ميز داريم اين ديگر اسمش مذاکره نيست.
مصوبه هسته اي مجلس تکليف مذاکره کنندگان را مشخص کرد/ آمريکايي ها مخالف ادامه مذاکرات هستند
محمد حسين فرهنگي عضو هيئت رئيسه مجلس شوراي اسلامي در گفت و گو با آناج با اشاره به تصويب کليات طرح هسته اي در مجلس گفت: مذاکرات هسته اي به اين طرح خيلي وابسته نبود، بلکه با مشکلات جدي مواجه است و بالطبع هم طرف مقابل و آمريکايي ها هستند که عمده مسائل مربوط به مذاکرات هسته اي را دامن مي زنند، از طرفي هم به 5+1 تسلط دارد و هم انتظار دارد که به اطلاعات نظامي ما دسترسي پيدا کنند.
وي ادامه داد: طبيعتاً هيچ ملتي اين اجازه را به کشورهاي ديگر نمي دهد که به اطلاعات نظامي دسترسي پيدا کنند.
وي تصريح کرد: آمريکايي ها در اظهارات و مواضع ماه هاي گذشته خود دو موضوع را نشان دادند، يکي برقرار ماندن تحريم ها و يکي هم دسترسي به اطلاعات نظامي کشور و هيچ يک از اين دو موضوع قابل تلطيف نيستند و اين به معناي مخالفت آمريکا با ادامه مذاکرات مي باشد.
نماينده مردم تبريز، آذرشهر و اسکو در مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان کرد: طرح هسته اي مجلس نيز که تصويب شده است، دسترسي ها را به تصميمات شوراي امنيت ملي محدود کرده است و اگر شوراي امنيت ملي در اين موارد تصميمي هم بگيرد، موردي خواهد بود و به صورت عام اجازه دسترسي ها به آمريکايي ها داده نخواهد شد.
وي با اشاره به واکنش آمريکا به مصوبه مجلس در مورد مذاکرات هسته اي، اظهار کرد: اين همان موضوعي است که قبلاً هم از سوي رهبري اعلام شده بود و اين موضوع هم که کشورهاي ديگر و به خصوص کشورهاي مخالف نبايد اجازه دسترسي به تاسيسات و اطلاعات نظامي ساير کشورها داشته باشند جزو بديهيات مي باشد.
فرهنگي با بيان اينکه مصوبه مجلس در مورد مذاکرات هسته اي، تکليف مذاکره کنندگان را مشخص کرد، بيان کرد: با اين مصوبه مذاکره کنندگان مي توانند با استحکام و قدرت بيشتري در مذاکرات حضور يابند و با قدرت بيشتري پيگير اهدافي که از اول هم مد نظر نظام و ملت ايران بوده است، باشند.
وي در ادامه سخنان خود با اشاره به نشست ديروز دولت و مجلس، عنوان کرد: در اين جلسه، رئيس قوه مقننه تاکيد بر تعامل و همدلي داشتند و همچنين پيشنهاد شد در موضوعات مختلف، چه سياست خارجه و چه موضوعات هسته اي، روش هاي واقع بينانانه اتخاذ شود.
وي افزود: در حوزه اقتصاد نيز خواستار شدند تا به روش هاي تازه فکر شود و در کنار آن موضوعاتي مانند بحث برنامه ششم را مطرح کردند که به جاي نوشتن کتاب قانون و نوشتن قانوني براي اصلاح قوانين مختلف، ساز و کار اداره کشور براي پنج ساله آينده آماده و تبيين شود و بر همان اساس نيز مملکت اداره شود.
عضو هيئت رئيسه مجلس شوراي اسلامي در پايان بيان کرد: آقاي روحاني بر تعامل بيشتر با مجلس تاکيد کرد و خواستار اين شد که مجلس در بحث استيضاح ها شرايط دولت را درک کند و در مورد موضوعات هسته اي نيز شرايطي که حاکم بر مذاکرات مي باشد را تشريح کردند.